Heb je problemen met de Participatiewet? Meld het hier!

Val je onder de Participatiewet en heb je het gevoel klem te zitten? Meld het dan bij Ieder(in), de grootste belangenorganisatie in Nederland voor mensen met een beperking.

Onlangs maakt Ieder(in) met de NOS een reportage over jongeren die problemen hebben met de Participatiewet. Als je maar een paar uur per week kunt werken, is het praktisch onmogelijk om onafhankelijk te worden van je uitkering – tenzij je per uur heel veel verdient. Van iedere euro salaris mag je namelijk maar 15 eurocent zelf houden. Daarnaast geldt er ook een vermogensgrens in de Participatiewet. Dit betekent dat je maar een paar duizend euro op je spaarrekening mag hebben en bijvoorbeeld een koopwoning moet ‘opeten’. Als je een erfenis krijgt, moet je die ook eerst opmaken voordat je weer een uitkering mag ontvangen.

Ook bij de overheid zijn deze problemen inmiddels bekend. Daarom is het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op dit moment bezig met een verbetertraject voor de Participatiewet.

Ieder(in) wil daarbij graag input leveren. Daar hebben ze jouw hulp bij nodig. Heb je zelf ervaring met de Participatiewet? En wil je die laten horen? Ieder(in) hoort graag jouw mening.

Mail naar meldpunt@iederin.nl. Je kunt ook het meldpunt bellen: 085 – 400 70 22 (maandag tot donderdag).

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar boven