Naar HomePage van De Kentering Nieuws van De Kentering - Blog Naar de tweets van De Kentering Naar FaceBook van De Kentering Naar Instagram van De Kentering Naar HomePage van De Kentering

Collectieve Ondersteuning van De Kentering


Naast individuele ondersteuning doet De Kentering ook aan collectieve ondersteuning / belangenbehartiging.

  • enkelen van onze medewerkers zitten in inspraakorganen van de gemeente Nijmegen, UWV en Iriszorg. Hier komen zij op voor de belangen van mensen uit de psychiatrie, verslavingszorg en maatschappelijke opvang.

     


      Corrie Meurs en Ben Kregting  

  • regelmatig laten wij onze mening horen over de plannen van de gemeente Nijmegen. Zo spreken wij regelmatig in bij gemeenteraadsvergaderingen en gaan wij in gesprek met raadsleden en wethouders. Op deze wijze proberen wij zo goed mogelijk op te komen voor onze achterban.
  • wij doen er alles aan om de beeldvorming ten aanzien van mensen uit de psychiatrie te verbeteren. Wij geven voorlichting over wat het betekent om een psychiatrische aandoening te hebben. Deze voorlichtingen worden gegeven door ervaringsdeskundigen. Mocht je meer willen weten over wat het betekent om met een psychiatrisch verleden te leven, dan kun je ons altijd inschakelen. In het verleden hebben wij voorlichtingen gegeven bij scholen en instellingen.
  • elk kwartaal publiceren wij een nieuwsbrief. Hierin staat het laatste nieuws over actuele ontwikkelingen uit de psychiatrie, aangevuld met columns en gedichten.
  • tot slot kunnen landelijke organisaties als de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen en andere lotgenotengroepen ook bij ons terecht. Wij beschikken over een groot pand dat wij graag ter beschikking stellen aan andere, gelieerde organisaties. In het verleden zijn er bij ons onder andere bijeenkomsten geweest van Anoiksis en Woonzorgnet.


 

 

Kijk ook eens op ons nieuwsblog