Naar HomePage van De Kentering Nieuws van De Kentering - Blog Naar de tweets van De Kentering Naar FaceBook van De Kentering Naar Instagram van De Kentering Naar HomePage van De Kentering

Individuele Ondersteuning van De Kentering


De Kentering biedt individuele cliëntondersteuning. Dit kan heel breed zijn. We werken erg laagdrempelig, mensen kunnen gewoon binnen lopen, of bellen voor een afspraak. We merken dat mensen zich bij ons vaak snel op hun gemak en gehoord voelen. Voorbeelden:

  • We helpen bij het voorbereiden van het keukentafelgesprek of een andere vorm van indicatie voor de WMO of WLZ. Ook kijken we welke andere mogelijkheden er zijn om de juiste zorg of begeleiding, dagbesteding of andere vorm van hulp te krijgen.
  • Een PGB-consulent geeft informatie over een Persoonsgebonden Budget (PGB) en helpt bij het aanvragen en verzilveren ervan en ook bij het opstellen van een zorgplan.
  • We kunnen helpen bij de belastingaangifte; maar ook bij problemen rond betalingen, bezwaarschriften van andere instanties.
  • We kunnen hulp bieden bij het aanvragen van een uitkering of contact leggen met instanties als het UWV.
  • Bij welke vraag dan ook: we kijken altijd of we iets kunnen betekenen. En als wij je niet kunnen helpen, zoeken we uit waar dat wel kan!

 


De cliëntondersteuners zijn:
Ineke Hoeven, Elly de Louw (PGB) of Mariëtte van der Zwet
tel. 024-3249975 of ondersteuning@dekentering.info
Zij zijn elke week op De Kentering aanwezig en helpen je graag.

 


   
  Ineke Hoeven  

Ook geven wij informatie. We zijn goed op de hoogte van de sociale kaart van Nijmegen en omstreken. We beschikken over een ruim assortiment aan folders en nieuwsbrieven die kunt komen inzien.

Je kunt bij ons ook terecht als je bent vastgelopen in je opleiding, baan of relatie en simpelweg je verhaal kwijt wilt. Bij De Kentering werken ervaringsdeskundigen en cliëntondersteuners; bij hen vind je altijd een luisterend oor.


 

 

Kijk ook eens op ons nieuwsblog